SzolgáltatásainkWIFI a KTK-n!


Első lépés

Első alkalommal Windows operációs rendszer esetén a következő fájlt kell letölteni és futtatni, ez bárhol megtehető, illetve a DC-ben szívesen segítünk:
http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/eik/eduroam/eduroam.exe
Android esetén nincs szükség semmire.

Második lépés

Az eduroam vagy eduroam2 hálózat kiválasztása.

Harmadik lépés

Hallgatók esetén az azonosító a neptun_kód@nyme.hu, a jelszó az alapértelmezett neptun jelszó, azaz a születési dátum ééééhhnn (nyolc számjegy karakter) formátumban.

További információk

http://eduroam.nyme.hu (angol-magyar információk képernyőképekkel)

Az eduroam (education roaming) egy világméretű szövetség, mely lehetővé teszi, hogy a különböző felsőoktatási intézmények campusain azonos azonosítóval, egyszerűen érhessük el az internetet. Így külföldi partnerintézményeinknél újabb jelszó igénylése nélkül azonnal birtokba vehetjük a wifi hálózatot. Az intézmények listája a www.eduroam.org címen tekinthető meg.
Fontos, hogy mindenki, aki rácsatlakozik a hálózatra, vállalja, hogy az eszköz, amin csatlakozik megfelelő védelemmel rendelkezik (vírusirtó, tűzfal, operációs rendszer frissítések). Amennyiben (akár szándékosan – akár nem) terheli (fertőzi) a hálózatot egy eszköz, úgy minden felelősség az eszköz felhasználóját terheli.